Korisnike usluga taksi prevoza u Zrenjaninu je obradovala vest iz I-Taxi-ja da je od pre dva dana ovaj renomirani taksi prevoznik u našem gradu omogućio svojim korisnicima bezgotovinsko plaćanje svim vrstama platnih kartica, ali i pripejd dopunama i nagradnim poenima iz elektronskog novčanika I-Taxi aplikacije. Stvar je još zanimljivija utoliko što su nove usluge razvijene u okviru projekta CTS (Complete transportation solutions) koji I-Taxi već duže vreme razvija zajedno sa švajcarskom firmom „Consulteer“ koja u našem gradu posluje od 2014. godine.
i-taxi-bezgotovinsko-placanje
Od sada, vaše vožnje u i taksiju možete plaćati i bezgotovinski, bilo kojom platnom karticom. Više vam nije potreban ne samo keš, nego čak ni kartica, dovoljno je da preuzmete našu aplikaciju, povežete vašu karticu i prilikom poručivanja vozila označite ovu opciju plaćanja. Po završenoj vožnji nema ni zadržavanja za provlačenje kartica niti je morate imati sa sobom.
O tome šta sve dobijaju korisnici usluga „I-Taxi“-ja i kakvi su dalji planovi, razgovarali smo sa vlasnikom „I-Taxi“-ja, Draganom Vidakovićem.

ŠTA JE TO NOVO ŠTO VAŠI KORISNICI DOBIJAJU?

Našim korisnicima I-Taxi aplikacije smo omogućili da svoje vožnje plaćaju jednostavno i bezgotovinski, platnom karticom ili pripejdom (pretplatom) iz njihovih elektronskih novčanika. Dovoljno je samo da prilikom poručivanja odaberu opciju plaćanja i naplata će se po završenoj vožnji automatski obaviti. Ukoliko naši korisnici žele nekom da uplate pripejd dopunu, jednostavno mogu preneti novac sa svoje platne kartice – računa na račun drugog korisnika „I-Taxi“ aplikacije kojem žele da poklone pripejd. Tako mogu počastiti svoje dete, prijatelja ili bilo koga drugog ko ima instaliranu I-Taxi aplikaciju na svom mobilnom uređaju i koga jednostavno žele da obraduju. Dovoljno je samo da znaju broj mobilnog telefona osobe kojoj žele da uplate depozit i da je taj broj povezan sa I-Taxi aplikacijom.    

OVE USLUGE SU OMOGUĆENE SAMO KORISNICIMA I-TAXI APLIKACIJE?

Tako je. Mi smo se opredelili za ovu opciju iz više razloga. Najpre, to što živimo u vremenu četvrte tehnološke revolucije u kojoj se stvari ubrzano menjaju u pravcu opšte digitalizacije koja se posebno vidi u našem poslu. Danas gotovo da nema nikog ko nema pametni telefon i konstantnu vezu sa internetom, a pristižu nove generacije koje su već naviknute da uz samo par klikova ostvare sve što požele. Mi nastojimo da budemo uvek ne samo u korak već i ispred našeg vremena. Podsetiću da je „I-Taxi“ prvi u gradu uveo tablete u svoja taksi vozila i dispečiranje preko programa i interneta još 2014 godine i bio je među prvima u Srbiji koji se odlučio za ovaj način rada. Sada jednostavno više ne postoje oni taksi prevoznici koji rade preko sistema radio veza. I-taxi-aplikacija Kada govorimo o bezgotovinskom plaćanju platnim karticama, način naplate preko klasičnih POS terminala u vozilima je prevaziđen i nepotrebno skup u uslovima kada je to isto moguće preko digitalnih servisa i aplikacija obaviti i brže i jednostavnije i na posletku i jeftinije. Naime, u naplati preko POS terminala, morate najpre imati karticu, potom vozač mora aktivirati POS terminal, provući karticu, uneti cenu vožnje i šifru i sačekati da se preko GPS sistema veza ostvari konekcija sa bankom i izvrši naplata. Sve to zahteva vreme i može biti veliki problem naročito u taksi prevozu kada se zna da ne retko korisnici taksi prevoza izlaze iz vozila na veoma prometnim mestima na kojima se ne mogu dugo zadržavati a da ne smetaju ostalim učesnicima u saobraćaju. U našoj verziji naplate, dovoljno je samo da u „I-Taxi“ aplikaciji povežete svoju karticu jedanput i prilikom naručivanja označite opciju plaćanja platnom karticom i vaša vožnja će biti automatski naplaćena po završetku, a naši korisnici se neće nepotrebno zadržavati zbog ove naplate u vozilima. Jedino što imaju obavezu jeste da se potpišu na računu za vožnju. Inače, ovaj servis su već uveli i koriste najpoznatiji taksi servisi kao što su u svetu “Uber” ili kod nas “Yandex” ili „CarGo”.

KOJE SU SVE JOŠ PREDNOSTI NARUČIVANJA VOZILA PREKO“I-TAXI“ APLIKACIJE?

Prednosti su brojne, najpre ne morate nepotrebno trošiti telefonske impulse niti čekati na odgovor dispečera, što posebno dolazi do izražaja u špicevima kada je pojačan broj poziva. Aplikacija je atraktivna, brza, intuitivna, krajnje jednostavna za upotrebu, a učinili smo je dostupnom i za android i za IOS mobilne uređaje i što je veoma važno nema nikakvih troškova u vezi sa njenim korišćenjem. Nema potrebe nikome da objašnjavate gde se nalazite, aplikacija će automatski locirati Vašu adresu koristeći GPS u Vašem uređaju, ili jednostavnim pomeranjem PIN-a na mapi možete izabrati i polaznu i završnu adresu. Preuzmi-besplatno-itaxi-aplikaciju Aplikacija automatski prepoznaje Vaše omiljene i često korišćene adrese pri unosu polazne adrese ili završne destinacije što znatno olakšava poručivanje. Aplikacija Vam omogućava i opciju sa samostalnim određivanjem dodatnih zahteva za izbor taksi vozila i usluge, npr. model vozila, nestandardan prtljag, prevoz invalida, prevoz kućnih ljubimaca, dostava ili slično. Pomoću aplikacije možete pratiti taksi koji dolazi po Vas na mapi u realnom vremenu, po dolasku na vašu adresu automatski dobijate poruku o pristiglom vozilu na adresu, tako da ga ne morate čekati na ulici. Aplikacija vam omogućava da rezervišite taksi vozilo i zakažete vožnju u željeno vreme. Možete oceniti uslugu „I-Taxi“ vozača i na taj način pomoći i nama da unapređujemo kvalitet usluge i time doprineti opštem podizanju kvaliteta usluge taksija. I-taxi-zrenjanin- (1)

KAKVI SU DALJI PLANOVI?

Nastavljamo da razvijamo našu aplikaciju, ali i celu platformu CTS za upravljanje taksibiznisom. Što se aplikacije tiče, uskoro ćemo omogućiti da se pripejd dopune mogu uplaćivati i u svim našim taksi vozilima, a predvideli smo i opciju za nagrađivanje onih koji budu nama pomagali da budemo bolji u smislu ocenjivanja naših vozača i vožnji i da ukoliko su zadovoljni našom uslugom preporučuju nas drugim korisnicima. Tim korisnicima će biti registrovani nagradni poeni sa kojima će moći da plaćaju svoje taksi vožnje. Što se CTS-a tiče, kao programa za upravljanje taksi biznisom, ovu platformu za sada je koristila samo naša firma, od nedavno i Sprint taksi iz Kikinde, a od 1. Jula krećemo sa njenim plasmanom na tržištu Srbije i zemalja bivše Jugoslavije, ali i Švajcarske, Austrije i Nemačke. Uvereni smo da tržištu usluga taksi prevoza i taksi prevoznika imamo šta da ponudimo jer smo u razvoj ovog programskog rešenja uneli sva naša bogata i u praksi proverena iskustva iz ovog posla kojim se bavimo već 17 godina.

Preuzmite besplatno aplikaciju klikom na dugme